divendres, 15 de març del 2013

SISTEMA EDUCATIU




-Educació Infantil: Està organitzada en dos cicles(de 0 a 3 anys i de 3 a 6 andys); el segon és gratuït.

-Educació Primària: Consta de tres cicles(inicial, mitjà i superior) i es fa dels 6 als 12 anys.

-Educació Secundària Obligatoria: Consta de quatre cursos dels 12 als 16 anys. A partir del tercer curs pots orientar-te cap a un itinerari o un altre. Al final et treus el GESO, que et permet accedir a l'educació secundària post-obligatòria.

-Programes de qualificació professional inicial(PQPI): Es dirigeixen a alumnes majors de 16 anys que no han obtingut el títol de la GESO.

-Batxillerat: Consta de dos cursos i s'organitza entre arts, ciències i tecnologia, humanitats i ciències socials. El títol del batxillerat dóna accés a l'educació superior.

-Estudis universitaris: Per accedir a aquests ensenyaments cal superar alguna de les proves d’accés establertes o tenir un títol de tècnic superior.

-Formació professional: La formació professional s’estructura en cicles formatius de grau mitjà i en cicles formatius de grau superior, els quals permeten obtenir els títols de tècnic superior.
Per accedir-hi cal tenir el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria (per als cicles de grau mitjà) o el títol de batxillerat (per als cicles grau superior) o un equivalent a efectes acadèmics.
També s’hi pot accedir sense tenir els requisits acadèmics anteriors si se supera una prova d'accés.

-Ensenyaments d'idiomes: Les escoles oficials d’idiomes són centres públics, no universitaris, d’ensenyament d’idiomes moderns.
Per accedir-hi és necessari ser major de 16 anys, tret dels més grans de 14 anys si estudien un idioma diferent del cursat a l’ESO. Amb el títol de batxillerat s'accedeix de manera directa al nivell intermedi de la primera llengua cursada al batxillerat.

-Ensenyaments esportius: Són els ensenyaments que condueixen a les titulacions de tècnic esportiu i donen a l'alumnat la formació necessària per adquirir la competència professional característica de cada títol, alhora que capaciten per exercir professionalment la matèria esportiva en la modalitat i especialitat cursada.
Per accedir als ensenyaments de grau mitjà cal tenir el títol d'ESO haver superat la prova general d’accés a grau mitjà per a més grans de 17 anys i, com a requisit específic, haver superat la prova específica d’accés a primer nivell de l’especialitat.
Per accedir als ensenyaments de grau superior cal tenir el títol de batxiller/a o l’equivalent o haver superat la prova d’accés de grau superior per a més grans de 18 anys i, com a requisit específic, tenir el títol de grau mitjà de l'especialitat corresponent; en algunes especialitats cal tenir requisits específics.

-Ensenyaments artístics: Són els ensenyaments professionals de música i de dansa, els cicles formatius de grau mitjà i grau superior d’arts
plàstiques i disseny, i els ensenyaments superiors de grau en art dramàtic, en conservació i restauració de béns culturals, en dansa, en disseny i en música.
Per accedir als ensenyaments professionals de música i de dansa cal superar una prova específica d’accés. Les administracions faciliten a l’alumnat la simultaneïtat d’aquests ensenyaments amb l’educació secundària i el batxillerat.
Per accedir als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, a més de tenir els requisits, cal superar una prova específica. Es pot accedir sense els requisits acadèmics si se supera una prova d’accés.
Per accedir als ensenyaments artístics superiors cal superar una prova específica i tenir els requisits acadèmics corresponents. Es pot accedir sense requisits acadèmics si se supera una prova específica relacionada amb els
objectius del batxillerat.

-Formació de persones adultes: Aquesta oferta educativa té com a objectiu que les persones puguin obtenir el grau de competència per desenvoluparse
en la societat actual. S'hi preparen proves d'accés i s'imparteixen ensenyaments destinats a l'obtenció del títol de ESO.
Hi poden participar totes les persones que siguin més grans de 18 anys o que els compleixin durant l’any natural en què inicien la formació.
Les persones més grans de 16 anys (complerts en l’any en què inicien la formació) poden seguir un curs d’acolliment lingüístic, cursar la formació bàsica (si necessiten suport) o preparar-se per a les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada